Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kynttiläaskartelua

tarvikkeet:
- Kirkasta kynttilägeeliä
- Värillistä kynttilägeeliä
- Vahattuja kynttiläsydämiä
- Lasi
- Kattila
- Lusikka tai kauha
- Sanomalehtiä pöydän suojaksi


Kynttilägeeli sulatetaan kattilassa. Hyvälaatuisen hajuttoman geelin sulamislämpötila on n. 95 astetta. Kattilana voit käyttää tavallista kattilaa, sillä geeli on helppo puhdistaa kattilasta pois, kun se on saanut jähmettyä siihen. Astianpesuaineella pesu lopuksi riittää.

Korkean sulamislämpötilan omaavan geelin etu on se, että siinä ei ole lamppu- tai paloöljyä. Näin se ei haise eikä nesteydy kokonaan poltettaessa, vaan tekee aivan pienen lammikon sydämen juuren aivan kuin tavallinenkin kynttilä. Turvallinen ja hajuton!

Mikäli haluat värillisiä geelikynttilöitä, niin sekoita värigeeliä pieninä nokareina sulaan kirkkaaseen massaan joko kattilassa tai lopullisessa lasissa.

Älä ylikuumenna massaa, äläkä päästä siihen vettä sillä geeli voi silloin harmaantua eikä ole enää niin kaunista ja läpikuultavaa. Sopiva levyn lämpötila on 3 - 4. Jos massa alkaa höyrytä, niin silloin pienennä lämpötilaa.

Kaada lasin pohjalle hiukan sulaa geeliä ja aseta sydänlanka paikoilleen. Lopuksi täytä lasi geelillä lusikalla, kauhalla tai kaatamalla. Varo kuumaa!

Voit laittaa geeliin erilaisia koristeita joko pohjalle tai reunoille esim. koristehiekkaa, lasikaloja, kimalletta, simpukoita, metallisia kuvioita. Geeliä voi laittaa myös lohkoina vaikkapa pohjalle tai pinnalle. Käytä eri värejä saat upeita kynttilöitä!

Voit myös laittaa lasin pohjalle ensin vähän sulaa geeliä ja sitten sinistä koristehiekkaa. Hiekkaa on puutikulla levitetty sitten nousemaan lasin reunoille. Geeli "liimaa" sen paikoilleen. Sydänlanka paikoilleen ja sitten täytä lasi mahdollisimman jähmettyneellä geelillä jottei sula geeli valuttaisi seinämiä puhtaaksi.

Voit myös laittaa lasin pohjalle sulaa geeliä. Sitä on sitten pyöräytetty reunoille "liimaksi" ja paineltu aniksen siemen kodat joka sivulle. Sitten taas sydän paikoilleen ja täytetään lasi mahdollisimman jähmettyneellä geelillä jotta anikset eivät valuisi pohjalle.

Muista että palavia kynttilöitä ei saa jättää yksikseen!

©2019 Arvomerkkikerho - suntuubi.com